Over Ons
CELEVT (Centrum Late Effecten Vroegkinderlijke chronische Traumatisering) organiseert sinds 2012 de jaarlijkse Vroeg Trauma Congressen. Doel is het vergroten van de kennis over de Multidisciplinaire Integrale Traumabehandeling (MIT) van de gevolgen van Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering [VCT]. Lees meer in Multidisciplinaire-Integrale-Traumabehandeling.pdf.
Het CELEVT Vroeg Trauma Collectief
Als CELEVT Vroeg Trauma Collectief in de GGZ willen wij een bijdrage leveren aan het verhogen van de kennis van de late gevolgen, de diagnostiek en de (fasegerichte en integrale) behandeling bij volwassenen met een voorgeschiedenis van Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering [VCT]. Specifiek bij mensen die ten gevolge van VCT (ondermeer) Complexe PTSS, Complexe Dissociatieve Stoornissen (DIS) hebben ontwikkeld. Veelal samengaand met Hechtingsproblematiek (gedesorganiseerde hechting), Bordeline Persoonlijkheidsproblematiek (BPS)
CELEVT was eerder ook de ontwikkelaar van de Trauma Academie. De Trauma Academie is per 2022 ondergebracht bij PAO Psychologie Trauma Academie – PAO
“Adverse childhood experiences are the most basic and longlasting determinants of health risk behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs”
Wie zijn wij?
Het CELEVT Vroeg Trauma Collectief is een samenwerkingsverband van ter zake kundige GGZ-behandelaren, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers. Iedereen levert op persoonlijke titel een actieve bijdrage vanuit kennis en ervaring. Bij het collectief is een kring van mensen betrokken die hun organisatorische kennis en ervaring beschikbaar stellen.
Wij doen dit door:
- Het organiseren van congressen, symposia en bijeenkomsten (vanaf 2012)
- Het bieden van digitale evidence-based en best-practice based informatie over diagnostiek, behandeling en ervaringsdeskundigheid (vanaf 2012)
- Het bieden van ruimte voor zelforganisatie van special interestgroepen (vanaf 2025)
- Het bieden van ruimte voor zelforganisatie van intervisiegroepen (vanaf 2025)
Hoe bereiken wij ons doel?
Wij zien gezamenlijk het belang van de verspreiding van kennis rond de diagnostiek en behandeling van de psychische, fysieke en sociale gevolgen van Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering. En van de multidisciplinaire en integratie behandeling voor vroeg getraumatiseerde volwassenen. Wij willen kennis beschikbaar stellen over ondermeer:
- Wat is Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering [VCT]
- Wat zijn de neurofysiologische, psychologische en sociale processen die optreden bij VCT
- Wat zijn de (late) psychische, fysieke, sociale en maatschappelijke gevolgen bij volwassenen
- Wat is de actuele kennis rond multidisciplinaire en integrale diagnostiek en behandeling
- Wat is de actuele kennis rond ervaringsdeskundigheid

Martijne Rensen
Martijne Rensen is sociale wetenschapper, oprichter en directeur van CELEVT. Zij richt zich ondermeer op de verdere ontwikkeling van de Multidisciplinaire Traumabehandeling [MIT], en het verspreiden van GGZ-kennis en is sinds 2020 de drijvende kracht van We Speak Art. Zij richtte in 2016 het LCVT op waaraan dertien Top Referente Traumacentra [TRTC] bij GGZ-Instellingen verbonden waren. Zij was jarenlang werkzaam als Interim-manager in de Non-profit sector gespecialiseerd in crisismanagement en psychodynamica en organisatieverandering.

Carla Bohnenn
Vrijwilligers
Vacature

Vrijwilligers
We zijn voor de opbouw van ons team op zoek naar mensen die het leuk vinden een bijdrage te leveren aan de activiteiten van het Hartcollege. Ben je enkele uren of dagdelen per week beschikbaar? Neem met CV en korte brief contact met ons op.
Wij zoeken
We zoeken mensen die hun professionele kennis en ervaring beschikbaar willen stellen op onder andere de volgende gebieden:
• Projectleiders voor het organiseren van kleinere en grotere bijeenkomsten (bijvoorbeeld Hartcollege Symposium, Masterclasses, lezingen)
• Gastvrouwen en gastheren voor Symposium, Masterclasses, lezingen
• Coördinator vrijwilligers voor werven, begeleiden en coördineren vrijwilligers
• Medewerker PR en communicatie voor onderhouden relatienetwerk, advertenties, sociale media
• Redacteuren voor het opstellen en redigeren van teksten en publicaties
• Onderhoud website voor het plaatsen van berichten, opmaak en actueel houden
• Secretariaat voor agendering, archiveren verschillende bijeenkomsten
• Financiële zaken en fondswerving voor activiteiten begrotingen, betalingen, resultaten en voor werven sponsoren
Over jou
Je vindt het leuk om met je collega-vrijwilligers samen te werken en inspirerende activiteiten te realiseren. Je hebt affiniteit met Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering [VCT] en wilt graag een bijdrage leveren. Je bent communicatief, flexibel en ondernemend en kunt goed en zelfstandig in teamverband werken.
Wat is de Meerwaarde?
Je komt te werken in een zich ontwikkelende organisaties en een team van enthousiaste en betrokken collega’s. Je bent welkom bij het jaarlijks Hartcollege Symposium en in de toekomst bij ons vriendennetwerk. Er is een WA-verzekering. Er komt een vrijwilligerscontract. Bij groei van ons budget krijg je reiskosten vergoed.

Anneke Vinken
Anneke Vinke is opgeleid als orthopedagoog en geregistreerd als Gz-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog (NIP) en Orthopedagoog Generalist. Zij specialiseerde zich in interlandelijke adoptie, pleegzorg en kinderbescherming. Zij is een allround gedragswetenschapper die bij voorkeur praktisch werk met cliënten en cliëntsystemen combineert met onderzoeks-, ontwikkelings-, advies-, en trainingsactiviteiten.

Katja Oerlemans
Katja Oerlemans is secretaresse van de specialistische opleidingen bij Emergis, waar zij zich voornamelijk richt op de secretariële ondersteuning van de A-opleiding tot psychiater. Vanuit haar eigen ervaring heeft zij een sterke interesse ontwikkeld in complex trauma, met een bijzondere focus op vroegkinderlijk trauma. In de toekomst wil zij zich verder gaan ontwikkelen om iets te kunnen betekenen met de ervaringskennis. Voor CELEVT vervult Katja de rol van secretaresse van het Bestuur Stichting Hartcollege en van de Commissie Hartcollege Symposium.


Denise Melgert
Denise Melgert is ervaringswerker en student Social Work met als aandachtsgebied complex trauma. Ze is vooral geïnteresseerd in behandel interventies bij complex trauma en in hoe vroegkinderlijk trauma zich vastzet in het lichaam waar het voor uiteenlopende klachten kan zorgen. Als ervaringsdeskundige is ze betrokken bij diverse werkgroepen voor vroegkinderlijk trauma, lezingen, voorlichtingen en workshops hierover en begeleid zij (jong)volwassen cliënten die door vroegkinderlijk trauma vastlopen in het leven.
Denise haar oorspronkelijke roots liggen binnen de ICT. Voor CELEVT doet zij de social media kanalen, nieuwsbrief en onderhoudt zij de website.

Saskia Knapen
Dr. Saskia Knapen is psychiater en MBT-therapeut. Zij was 15 jaar werkzaam in een AMBIT team bij Atrecht voor ernstige persoonlijkheidsstoornissen (EPA PS) en was tevens Inhoudelijk Leidinggevende van de Zorgeenheid Persoonlijkheidsstoornissen van Altrecht. Zij heeft de AMBIT-werkwijze geïntroduceerd in Nederland en richtte AMBIT expertise NL op onder licentie van het Anna Freud Centre in Londen. Zij nam deel aan diverse podia van het kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen, waaronder EPA PS en figureerde in instructiefilmpjes van het kenniscentrum over de basishouding, diagnostiek en repareren van breuken en de MBT serie van Psyflix.
Saskia Knapen is onlangs gepromoveerd bij de VUMC op epistemisch vertrouwen en heeft met haar proefschrift een waardevolle bijdrage geleverd aan “Unraveling Epistemic Trust”. Haar onderzoek biedt nieuwe inzichten en haar grondige analyse en innovatieve benadering hebben een positieve impact op het vakgebied. Haar werk getuigt van toewijding en academische excellentie, en vormt een inspiratie voor toekomstig onderzoek.
Klik hier om haar proefschrift te downloaden.

Simona Karbouniaris
Dr. Simona Karbouniaris promoveerde in 2023 op de integratie van ervaringskennis onder GGZ professionals. Zij is werkzaam als sociaal wetenschapper bij Kenniscentrum Sociale Innovatie in Utrecht en daarnaast toezichthouder van een ggz organisatie. De afgelopen jaren begeleidt zij diverse intervisiegroepen voor ggz professionals bij het inzetten en benutten van persoonlijke traumatische ervaringen. Tevens schreef zij samen met Jim van Os het boek ‘Trauma begrijpen in 33 vragen’.

Christel Kraaij
Drs. Christel Kraaij (klinisch psycholoog) behandelt sinds 2008 volwassenen die kampen met de gevolgen van vroegkinderlijk trauma. Na bij twee TRTC’s gewerkt te hebben, heeft ze sinds 2022, samen met andere betrokken collega’s een eigen GGZ-instelling geopend, Trauma en Transitie. Daarnaast is ze mede-grondlegger van TransitieLAB, voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Traumasensitief werken, werken vanuit waarden en zorgen voor een goede inbedding zijn belangrijke aandachtspunten binnen het Centrum voor Transitie.
Christel is daarnaast als docent verbonden aan de Trauma-academie van de PAO Psychologie en de Rinogroep. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van de Dissociatieve Identiteitsstoornis, in het bijzonder met een achtergrond van georganiseerd misbruik. Tenslotte geeft ze (team)supervisie en publiceert artikelen. Christel is docent aan de Trauma Academie.
Gastvrouw/ -heer
Vacature

Gastvrouw/ -heer
We zijn voor de opbouw van ons team op zoek naar mensen die het leuk vinden een bijdrage te leveren aan de activiteiten van het Hartcollege. Ben je enkele uren of dagdelen per week beschikbaar? Neem met CV en korte brief contact met ons op.
Wij zoeken
We zoeken mensen die hun professionele kennis en ervaring beschikbaar willen stellen op onder andere de volgende gebieden:
• Projectleiders voor het organiseren van kleinere en grotere bijeenkomsten (bijvoorbeeld Hartcollege Symposium, Masterclasses, lezingen)
• Gastvrouwen en gastheren voor Symposium, Masterclasses, lezingen
• Coördinator vrijwilligers voor werven, begeleiden en coördineren vrijwilligers
• Medewerker PR en communicatie voor onderhouden relatienetwerk, advertenties, sociale media
• Redacteuren voor het opstellen en redigeren van teksten en publicaties
• Onderhoud website voor het plaatsen van berichten, opmaak en actueel houden
• Secretariaat voor agendering, archiveren verschillende bijeenkomsten
• Financiële zaken en fondswerving voor activiteiten begrotingen, betalingen, resultaten en voor werven sponsoren
Over jou
Je vindt het leuk om met je collega-vrijwilligers samen te werken en inspirerende activiteiten te realiseren. Je hebt affiniteit met Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering [VCT] en wilt graag een bijdrage leveren. Je bent communicatief, flexibel en ondernemend en kunt goed en zelfstandig in teamverband werken.
Wat is de Meerwaarde?
Je komt te werken in een zich ontwikkelende organisaties en een team van enthousiaste en betrokken collega’s. Je bent welkom bij het jaarlijks Hartcollege Symposium en in de toekomst bij ons vriendennetwerk. Er is een WA-verzekering. Er komt een vrijwilligerscontract. Bij groei van ons budget krijg je reiskosten vergoed.