We Speak Art

Als woorden tekort schieten spreken kunst en wetenschap

We Speak Art verbindt kunst en wetenschap met Vroeg Trauma, zoals psychische en fysieke mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik. Over lichaam en geest, pijn en levenslust, verdriet en vreugde. 
We Speak Art verbindt mensen en maakt moeilijke verhalen tot inspiratiebron. We inspireren, confronteren, verwonderen en verkennen onontgonnen gebieden.
Hier video uit www.wespeakart.nl

Verwacht: Eerste We Speak Art optredens

We zijn in gesprek met kunstenaars en wetenschappers over de eerste optredens in 2022. Houd de website in de gaten voor de programmering of schrijf je in voor de nieuwsbrief [link]

Verwacht: Susanne Niesporek, Violist Koninklijk Concertgebouworkest met collega’s en wetenschapper

Traumabehandelpraktijk

Voor de behandelpraktijk koppelen we [jonge] kunstenaars aan kansrijke en inspirerende behandelinitiatieven.
Binnenkort meer over een samenwerking tussen HKU [Hogeschool voor de Kunsten Utrecht] en een VCT- Traumabehandelcentrum.

Congressen

Congres 2022 Als woorden tekort schieten; het getraumatiseerde lichaam in therapie

Kunstenaars Docenten Trauma Academie

We integreren kunst en wetenschap ook in onze Congressen

In 2022 treedt Annemijn Rijk, choreografe toe als docent aan de Trauma Academie. Zij geeft les binnen de Psychotrauma Jaaropleiding voor de behandeling van Volwassenen en de Psychotrauma Jaaropleiding Kind en Jeugd 

Lees meer over Annemijn Rijk

Drs. Peter Rombouts MCM
veranderkundige, organisatieadviseur en drievoudig wereldkampioen Argentijnse Tango

Als ‘kunstenaar in de hoek’ zal Peter Rombouts in woord en beweging een reflectie geven op wat er in het congres gebeurt. In het ‘tussen de regels door luisteren’ ontstaan nieuwe betekenissen en krijgt de geraaktheid vorm als informatiebron om tot andere inzichten, kennis en wijsheid te komen. 
Lees meer over Peter

https://youtu.be/EOCtMKxw6mM

Annemijn Rijk choreograaf

Re:Born – een Dansfilm over opstaan ‘Jury Award’ bij het Multiplié filmfestival in Noorwegen en de ‘Film of the Month Award’ bij het Rogue Dance filmfestival in Colorado, USA.

In een korte lecture en performance zette Annemijn aan de hand van fysieke voorbeelden de choreografie en de gemaakte keuzes in het creatieproces van de film Re:Born uiteen.

Vanaf het allereerste creatieproces tot aan de uiteindelijke film. Vragen die zij daarbij stelde: Hoe laat een dansmaker zijn publiek kijken naar een lichaam? Welke rol kan het lichaam hebben in overwinnen van een traumatische gebeurtenis? Bekijk Re:Born
Lees meer over Re:Born
Lees meer over Annemijn Rijk