Register

Openbaar vanaf medio januari 2020


CELEVT Register Zoek VCT Behandelaar

‘Met het Register en opleiding willen wij zorgen voor een groeiend aantal gekwalificeerde en samenwerkende behandelaren. Opdat de Multidisciplinaire Integrale Traumabehandeling [MIT] voor vroeg getraumatiseerde GGZ- cliënten breed in Nederland beschikbaar komt’
‘Als professional geeft vermelding in het register ‘Zoek VCT-behandelaar’ een profilering van uw kennis binnen het vakgebied, naar cliënten, naasten, verwijzers en zorgverzekeraars’

Register ‘Zoek VCT-Behandelaar’ 2019 - 2020

Voor wie? Voor [GGZ] Behandelaren die bij de Trauma Academie de opleiding tot VCT-Expert Level 1 en -indien gewenst- Level 2 [postacademisch] hebben gevolgd, of daarvoor in opleiding zijn. En voor behandelaren die de opleiding tot VCT-Master [postMaster|HBO] gevolgd hebben, of daarvoor in opleiding zijn. Ook na de 3-daagse basisopleiding kunnen de gegevens in het register worden opgenomen.
Voor vroeg getraumatiseerde mensen die behandeling zoeken biedt het register de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een gekwalificeerde behandelaar.

Kennis en kwaliteit Met vermelding in het register geeft u aan cliënten, verwijzers en verzekeraars aan dat cliënten behandeld worden door een ter zake kundige professional die beschikt over gekwalificeerde kennis in de behandeling van volwassenen met een voorgeschiedenis van Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering [VCT] en symptomen en klachten van Complexe Posttraumatische StressStoornis, complexe Dissociatieve Stoornissen, en van Hechtingsproblematiek.

Download hier de brochure.

‘Als professional geeft vermelding in het register ‘Zoek VCT-behandelaar’ een profilering van uw kennis binnen het vakgebied, naar cliënten, naasten, verwijzers en zorgverzekeraars’

Inschrijvingsmogelijkheden

A VCT-Expert Level 1 [Postacademisch]
• Na het afronden van de 1-jarige Opleiding VCT-Expert Level 1.
• Tijdens de 1-jarige Opleiding VCT-Expert level 1, indien deze opleiding [via de sprokkelroute] binnen 2 jaar na aanvang wordt afgerond, met de toevoeging ‘in opleiding’.
• Vanaf 2021 is opleiding en registratie voor VCT-Expert Level 2 mogelijk.

B VCT-Master [PostMaster|HBO] • Na het afronden van de 1-jarige Opleiding VCT-Master.
• Tijdens de 1-jarige Opleiding VCT-Master indien deze opleiding [via de sprokkelroute] binnen 2 jaar na afgerond wordt, met de toevoeging ‘in opleiding’.

C 3-daagse Basiscursus

• Na afronding van de 3-daagse basiscursus.
• Lees hier de inschrijfvoorwaarden [vanaf medio november 2019]

Kosten
Aan de [eerste] inschrijving in het register zijn voor deelnemers aan de Trauma Academie geen kosten verbonden. Voor het verlengen na de termijn van 4 jaar [na 2023] worden in 2022 voorwaarden en kosten vastgesteld.

Elders opgeleid?
Voor behandelaren die elders zijn opgeleid verschijnt - onder voorbehoud - najaar 2020 een aanvraagprocedure voor VCT-Expert Level 1 [Postacademisch]. Deze mogelijkheid bestaat niet voor VCT-Master [postMaster|HBO].