Filmmiddag Pathé Buitenhof Den Haag

Van maandag 15 t/m zondag 21 november 2021 is het de Week tegen Kindermishandeling. Daarom organiseert GGD Haaglanden in samenwerking met Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid op donderdag 18 november een speciale filmmiddag bij Pathé Buitenhof met de films ‘Buiten is het feest’ en ‘Doula’s van de stad’.

Na elke film is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en na te praten. U kunt zich aanmelden voor één of beide films. Entree is gratis.

Buiten is het feest
De film Buiten is het feest is de verfilming van het leven van de Nederlandse actrice en zangeres Karin Bloemen. Karin is op jonge leeftijd het slachtoffer geworden van (seksuele) mishandeling. De film geeft het publiek een unieke inkijk in de wereld van slachtoffers van kindermishandeling. Bekijk de trailer hier.

Doula’s van de Stad
Doula’s van de Stad is een documentairefilm gemaakt door Adelheid Roosen en documentairemaker Maasja Ooms. De documentaire volgt Adelheid’s bewondering voor vrouwen die in de haarvaten van hun wijken en stad dagelijks klaar staan voor een ander. Adelheid komt met 7 vrouwen samen in intieme Zoomsessies, geleid door Jale Simsek. Zonder elkaar te kennen bij aanvang, blijkt het delen en tonen van hun kwetsbaarheid een gedeelde behoefte. Deze vrouwen worden gedreven door hun eigen ervaringen van trauma, pijn, misbruik en ongelijkheid. Met hun kracht en doorzettingsvermogen zijn zij als ware de pilaren van hun community.  Bekijk de trailer hier.

Programma
12:00 Opening door Karin Bloemen 
12:20 Filmvertoning: Buiten is het feest
14:00 nabespreking met Karin Bloemen en Team Kim
14:30 pauze
15:00 Introductie Filmvertoning Doula’s van de stad door Karin Bloemen
16:30 nabespreking met doula’s Hameeda, Meikina, Diana en Dinah
17:00 einde programma       

Locatie: Pathé Buitenhof Den Haag

Klik op de onderstaande button om u aan te melden voor één of beide films van de filmmiddag. U ontvangt een bevestigingsmail van uw aanmelding. Heeft u niks ontvangen? Kijk dan bij in uw ongewenste mail.

Disclaimer: De filmmiddag zal worden opgevoerd onder voorbehoud van de richtlijnen van Rijksoverheid. Entree is gratis, u wordt wel verzocht uw CoronaCheck-App te tonen.

Aanmelden? Klik hier!

Ja, ik abonneer mij op de nieuwsbrief van CELEVT en de Trauma Academie