Landelijk HART College

juni 28, 2017
Praktisch
juni 28, 2017
Managementtraining
juni 29, 2017

Landelijk HART College

Het HART College organiseert met docenten van de Trauma Academie en sprekers van de CELEVT congressen jaarlijks enkele Masterclasses en workshops voor mensen met jeugdtrauma’s en hun naasten. En elk jaar is er in maart het landelijk HART College symposium.

Vijfde HART Collegesymposium

Voor: Volwassenen met vroegkinderlijke trauma’s en hun naasten.
Thema: Vroegkinderlijk emotionele mishandeling en verwaarlozing; Hoe in eigen leven en binnen de therapeutische werkrelatie om te gaan met hechtingsproblematiek en gevoelens van eigenwaarde?

Van de verschillende vormen Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT) komt emotionele mishandeling en verwaarlozing het meest voor. Grootschalige onderzoeken laten zien dat juist emotionele mishandeling en verwaarlozing ernstige en langdurige psychische gevolgen in de volwassenheid kunnen hebben, met een sterke invloed op persoonlijke relaties en sociaal-maatschappelijk functioneren. Vragen voor dit symposium zijn: Hoe in eigen leven en binnen de therapeutische werkrelatie om te gaan met hechtingsproblematiek en gevoelens van eigenwaarde?

Sprekers: Renate Geuzinge, Bea Hardon, Ted Kloosterboer, Mia Scheffers, Martijne Rensen, Muziek:Anja Vlasblom.

Bekijk hier het verslag van Deirdre Bouwman .

Kosten: Zie hier de brochure en het inschrijfformulier.
Maart 2018

Masterclass Landelijk HART College Voor mensen met vroegkinderlijke trauma’s en hun naasten.

Onderwerp: Het bevorderen van de samenwerking tussen dissociatieve delen van de persoonlijkheid. Dr. Suzette Boon en Prof. Dr. Onno van der Hart.

Dissociatie: omgaan met delen van de persoonlijkheid in behandelfase stabilisatie en symptoomreductie en behandelfase Traumaverwerking. En: Geleide synthese van traumatische herinneringen: het praktisch werken met verbeeldingskracht in de fase 2 traumabehandeling. Dr. Suzette Boon en Prof. Dr. Onno van der Hart.

Kosten: Zie brochure en inschrijfformulier. Inschrijven kan hier
September 2017. BIJNA VOL!

Zomerworkshop HART College en Hartfocus in Loosdrecht voor mensen met jeugdtrauma’s.

Thema: ‘Adem, Hartritme en zang; een hele dag in het teken van zomer en veerkracht’. Met Kees Blase.

HartFocus ademhaling.
Oefeningen om de (vaak oppervlakkige) ademhaling weer natuurlijker te maken, de middenrif weer flexibeler te maken, en te oefenen met flankademhaling. Ontspannen ademen met langer uitademen dan inademen.

HartFocus bewegingsoefeningen.
Die je helpen bij beter aarden, contact maken met je lichaam met name je borst-hart gebied en het ondersteunen van natuurlijk ademen.

Zang en muziek.
Samen klankoefeningen doen, samen zingen en luisteren naar muziek, die het lichaam tot rust brengt. Oefeningen van het conservatorium, die goed zijn voor zangers blijken ook heel effectief te zijn voor mensen met een traumaverleden.

In juli en september 2017. Zie hier het programma en inschrijfformulier.

Comments are closed.