Workshop 2, Jannetta Bos

maart 31, 2019
inschrijven
Inschrijven en informatie
maart 31, 2019
Workshop 1, Doris D’Hooghe
maart 31, 2019

Workshop 2. Gevoelens van walging en zelfwalging na vroegkinderlijk misbruik

Achtergronden en mogelijkheden voor interventies. Jannetta Bos, psychotherapeut en seksuoloog

Wil je meer weten over wat je kunt doen met de emoties walging en zelfwalging tijdens je behandeling?  In deze workshop gaat Jannetta in op de achtergrond van walging en de rol die walging zou kunnen spelen bij het ontstaan en voortduren van [C] PTSS bij cliënten die lijden aan de gevolgen van vroegkinderlijk seksueel misbruik. Twintig jaar geleden publiceerde het British Journal of Psychiatry een redactioneel commentaar met als titel Disgust: The forgotten emotion of psychiatry (Phillips, Senior, Fahy, & David, 1998). Sindsdien is er veel gebeurd en is er toenemende aandacht voor de mogelijke rol van walging en zelfwalging en hoe deze gevoelens bij kunnen dragen aan het ontstaan en voortduren van (complexe) PTSS-klachten. Samen met professor Peter de Jong van de RUG heeft Jannetta in 2018 een artikel geschreven over dit onderwerp in het tijdschrift Gedragstherapie*. Tijdens de workshop wordt een handreiking geboden voor een mogelijke interventies waarbij deze tijdens een rollenspel wordt gedemonstreerd. Daarna kan er mee geoefend worden.
* Peter de Jong & Jannetta Bos, Walging en symptomen van PTSS. Mogelijke implicaties voor behandeling. Gedragstherapie, 51, nummer 1, maart 2018; 2-23.

 

Foto JannettaBos_01b (1)

Korte bio
Jannetta Bos is psychotherapeut en seksuoloog en heeft jarenlange ervaring in het behandelen van mensen die vroegkinderlijk getraumatiseerd zijn. Zij heeft 14 jaar als psychotherapeut en seksuoloog NVVS in Hoorn bij GGZ-Noord-Holland Noord gewerkt; o.a. in het zorgprogramma complex trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Nu werkt Jannetta werkt bij Centrum ‘45 en Equator Foundation met mensen die slachtoffer zijn van oorlog, vervolging en geweld. Zij is supervisor VGCT, in opleiding tot supervisor bij de VEN, psychotraumatherapeut en systeemtherapeut. Zij heeft via Artsen Zonder Grenzen in oorlog- en conflictgebieden gewerkt, nu doet zij dat via de War Trauma Foundation.

Comments are closed.