Anna Verwaal

april 6, 2019
thema
Congresthema
maart 31, 2019
Dr. Nelleke J. Nicolai
april 7, 2019

Lezing 4

Conceptie, zwangerschap en geboorte, de reis die ons leven bepaalt

Hoe re, – en perinatale imprints, angsten of trauma’s onszelf, onze dierbaren en cliënten kunnen beïnvloeden, Anna Verwaal Maternal-Child Health Nurse

Meer dan drie decennia van onderzoek op het gebied van pre- en perinatale psychologie en gezondheid toont aan dat de conceptie, zwangerschap en de geboorte een diepe imprint vormen die grote invloed heeft op alle relaties in ons leven. Bevindingen wijzen uit dat een erfenis van emotionele pijn, angsten en onopgeloste problemen vormend kan zijn voor patronen op alle gebieden van ons leven; fysiek, mentaal, emotioneel en relationeel. Niet alleen in relaties maar ook onze gezondheid, ons werk en dagelijks leven worden door deze vroege non-verbale, emotionele en somatische imprint bepaald. Anna Verwaal deelt aan de hand van aansprekende beelden en praktijkvoorbeelden, aangevuld met verwijzingen naar wetenschappelijke bevindingen, haar lange ervaringen op het gebied van preconceptionele tot postnatale begeleiding.

 

anna_verwaal_FR print (7)

Anna Verwaal is Maternal-Child Health Nurse, UCLA Certified Lactation Educator, Conscious Conception and Birth Consultant, Primal Period & Childbirth Educator en Birth Photographer. Na een lange carrière in de klinische verloskunde en in de gespecialiseerde thuiszorg in Los Angeles werd ze in 2004 lid van APPPAH, the Association for Pre and Perinatal Psychology & Health. Daar ontmoette ze de grondleggers Dr. Chamberlain, Dr. Thomas Verny, en Dr. William Emerson. De laatste tien jaar wordt Anna over de hele wereld gevraagd om haar inzichten te delen over de manier waarop pre, – en perinatale imprints, angsten of trauma’s onszelf, onze dierbaren en cliënten kunnen beïnvloeden.

Comments are closed.