Dr Suzette A. Boon

Docent bij

Suzette A. Boon PhD, is een klinisch psycholoog en psychotherapeut gespecialiseerd in de behandeling van chronische traumatisering en dissociatieve stoornissen. Zij werkt in eigen praktijk en als trainer en supervisor voornamelijk in verschillende Europese landen.

Ze promoveerde in 1993 op validering van de Nederlandse versie van het Structured Clinical Interview for DSM-IV Dissociative Disorders (SCID-D). Ze is momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuw diagnostisch interview Trauma and Dissociation Symptoms Interview (TADS-I). Ze publiceerde verschillende boeken, hoofdstukken en artikelen over diagnostiek en behandeling van dissociatieve stoornissen.

In 2011 verscheen een vaardigheidstraining voor patiënten met een complexe dissociatieve stoornis (Boon, Steele & van der Hart, 2011; Ned. vertaling; “Omgaan met traumagerelateerde dissociatie”, 2013 bij Pearson).

Ze is co-auteur van het onlangs gepubliceerde boek “Behandeling van traumagerelateerde dissociatie, een praktische, integratieve aanpak” (Steele, Boon & Van der Hart, 2017).

Ja, ik abonneer mij op de nieuwsbrief van CELEVT en de Trauma Academie