Prof. Dr. Greet Vanaerschot

Prof. Dr. Greet Vanaerschot is klinisch psycholoog, doctor in de psychologie en persoonsgericht-experiëntieel psychotherapeut.

Zij is professor in de psychotherapie en coördinator van de postgraduaat psychotherapie opleidingen voor Volwassenen en Jeugd en Context aan de Universiteit Antwerpen, en hoofddocent bij de psychotherapie opleiding RINO Utrecht. Daarnaast werkt zij in eigen psychotherapiepraktijk met vroeg getraumatiseerde patiënten.

Zij geeft onderwijs over effecten van trauma en traumabehandeling in psychotherapie opleidingen in Vlaanderen en Nederland, geeft lezingen en workshops over deze thema’s op internationale congressen.

Ze publiceerde vele artikelen en hoofdstukken over empathie, fragiele processen en dissociatieve stoornissen, schreef oa.over cliëntgerichte psychotherapie bij slachtoffers van seksueel misbruik in het “Handboek psychotherapie na seksueel misbruik (Nicolai, 2006), was co-editor van het “Handboek gesprekstherapie. De persoonsgerichte experiëntiële therapie (2008)” en van” Empathie: het geheime wapen van psychiater en psychotherapeuten (2015)”.