Mevr. T. (Ted) Kloosterboer

mei 30, 2017
Traumabehandeling
mei 14, 2017
Dr. A. (Anton) Hafkenscheid
mei 30, 2017

Psychische mishandeling en verwaarlozing; Vaak een onzichtbare vorm van mishandeling maar met grote gevolgen.

Kinderen die in hun vroege kinderjaren ernstig en aanhoudend psychisch mishandelend en / of verwaarloosd worden, zijn voor hun leven getekend, en hebben gespecialiseerde hulp nodig om met deze gevolgen te kunnen leven. Gevolgen zijn bijvoorbeeld: grote onzekerheid, eenzaamheid, moeite hebben met relaties, en lichamelijke klachten, zoals rug- of darmklachten. De gevolgen van psychische mishandeling en verwaarlozing moeten dan ook niet onderschat worden.
Ted Kloosterboer gaat vanuit haar eigen ervaring en die van vele anderen waarmee zij werkt in op de schade die veroorzaakt wordt door psychische mishandeling en verwaarlozing. Hoe zich dat vroeger uitte en op welke wijze zich dat in haar volwassen leven manifesteert. Ze geeft aan de hand van voorbeelden aan dat deze vormen van mishandeling zeer ernstige gevolgen hebben, zowel in de kindertijd als in het volwassen leven. En dat het van levensbelang is dat slachtoffers van dit soort geweld gespecialiseerde hulp krijgen.

In de Pauze
In de pauze is er de mogelijkheid om letterlijk hiermee aan de slag te gaan. Behandelaren en overige aanwezigen met of gedachten of gevoelens over psychische mishandeling en verwaarlozing en de gevolgen in de volwassenheid voor de getroffene zelf, de behandeling en / of de therapeutische samenwerking kunnen deze opschrijven en ophangen. Zo maken we de gevolgen zichtbaar voor de getroffene, voor de behandeling en de therapeutische samenwerking.

 

ted

Korte Bio
Ted Kloosterboer is hovenier, ervaringsdeskundige en oprichter en directeur van Stichting Praat. Met Praat maakt zij kindermishandeling bespreekbaar vanuit ervaringskennis én met een gedegen theoretische onderbouwing. Zij geeft voorlichting, training, workshops aan
(aankomend) professionals, onder andere bij de Hogeschool van Amsterdam en kinderopvang organisatie Partou. Ook werkt zij aan bewustwording bij het grote publiek. Dit doet de Stichting door Praatposters uit te geven en zogenaamde vuilewasmanifestaties te organiseren.

Comments are closed.