Masterclass Vroegkinderlijke traumatisering en persoonlijkheids problematiek

Masterclass Vroegkinderlijke traumatisering en persoonlijkheids problematiek.


Masterclass met kennis en klinische ervaring over vroegkinderlijke traumatisering en persoonlijkheidsproblematiek.

Datum Donderdag 24 januari 2019 van 9.30 – 17.00 uur
Locatie Gebouw NEST Laan van Kronenburg 14 Amstelveen.
Doelgroep De Masterclass is bij uitstek geschikt voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, verpleegkundigen [specialisten], agogen, artsen, vak-therapeuten [en zij die daartoe in opleiding zijn] en andere belangstellenden die werken of gaan werken met mensen met vroegkinderlijke traumatisering en persoonlijkheidsproblematiek.

Masterclass

In deze masterclass wordt aandacht besteed aan de theoretische achtergronden, de therapeutische methoden en enige praktische handvatten om cliënten met vroegkinderlijke traumatisering goed te kunnen behandelen. De samenhang tussen vroegkinderlijke traumatisering en de ontwikkeling van een persoonlijkheidsstoornis komen aan de orde. Aan de hand van de ‘interventiecirkel’ worden evidence based behandeltechnieken besproken. Tot slot komen de gevolgen voor de behandelaar aan bod. Er wordt gewerkt met plenaire demonstraties, filmbeelden, casuïstiekbespreking en oefeningen. De dag is een uitstekende gelegenheid om kennis te nemen van de nieuwste inzichten in dit boeiende innovatieve vakgebied en om collega’s te ontmoeten die werkzaam zijn in het traumaveld en zich willen specialiseren in de behandeling van vroeg getraumatiseerde cliënten.

Docent

Dhr. Drs. Martijn Stöfsel auteur van het boek Trauma en Persoonlijkheidsproblematiek [2017]
De Masterclass wordt gegeven door drs. Martijn Stöfsel, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is mede auteur van het boek: Stöfsel en Mooren (2017) Trauma en persoonlijkheidsproblematiek, Boom Stafleu van Loghum. Martijn heeft zijn sporen verdiend in de behandeling van cliënten met ernstige complexe trauma’s. Hij werkt momenteel in een eigen psychotherapie- en onderwijspraktijk in Lunteren. Daarvóór heeft hij gewerkt met ernstig getraumatiseerde cliënten in het Sinaï Centrum en in de verslavingskliniek van het Leger des Heils. Hij schreef met Mooren ook het boek ‘Complex trauma’ (2010), ‘Diagnosing and Treating Complex Trauma’ (2014). Hij is supervisor en leertherapeut van de VGCt en de NVP, senior-schematherapeut, lid van de NtVP en EMDR-practitioner.

Informatie
CELEVT, Martijne Rensen
Mail m.rensen@celevt.nl
Telefoon 020 364 26 39

DATUM
Donderdag 24 januari 2019 van 9.30 tot 17.00 uur.

LOCATIE
Gebouw NEST
Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen

ACCREDITATIE
Accreditatie wordt aangevraagd bij de VCGT, NIP, NVP, VEN. Bij voldoende belangstelling kunnen overige accreditaties worden aangevraagd.

PROGRAMMA
09.00 Aankomst en inschrijven
09.30 Start Masterclass Gestart wordt met het bespreken van de samenhang tussen trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Wetenschappelijke overzichtsstudies worden gepresenteerd, die deze relatie weergeven. Handvatten bij complexe behandelingen, waaronder de Holistische Theorie en het daaruit volgende behandelplan, worden besproken.
11.00 Pauze
11.15 Vervolg workshop Het belang van overzicht houden bij complexe behandelingen wordt besproken. De interventiecirkel wordt toegelicht. Ingegaan wordt op de verschillende aspecten van de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek: psycho-educatie, praktische problemen, emotie-regulatie, systeemproblematiek en integratie.
12.30 Lunch
13.30 Vervolg masterclass Besproken worden verschillende verwerkingstechnieken bij complexe behandelingen zoals EMDR, imaginaire exposure, Imaginaire Rescripting, getuigenistherapie en NET, woede en wraak-technieken en schrijfopdrachten. 15.00 Pauze
15.15 Vervolg workshop In het laatste deel van de workshop staan we stil bij de nogal eens lastige interactie in de therapeutische relatie. Die kan variëren van een bloed-onder-je-nagels-gevoel tot een ogenschijnlijk makkelijke behandeling, waarbij ongewild de afhankelijkheid van de cliënt wordt bekrachtigd.
16.30 Einde masterclass en nabespreking bij kleine borrel
17.00 Sluiting

KOSTEN
De kosten bedragen 210,- euro. Deelnemers aan nascholingen van de Trauma Academie 2018 ontvangen 10% korting. Studenten kunnen gebruik maken van 10% korting met kopie van een geldige collegekaart.

ANNULEREN
Annuleren alleen schriftelijk voor 15 januari 2019. Hieraan zijn 20 euro administratiekosten verbonden.

INFORMATIE
CELEVT Trauma Academie, Martijne Rensen
Mail m.rensen@celevt.nl
Telefoon 020 364 26 39

Aanmelden


Schrijf je hier in!