Drs. Veerle Van Wassenhove

juli 5, 2018
inschrijven
Inschrijven en informatie
juni 10, 2018
Dr. Alie Weerman
juli 6, 2018

12.55 – 13.00

Beelden Bouwen Bruggen

Drs. Veerle Van Wassenhove, apotheker, kunstenares en ervaringsdeskundige.

Veerle van Wassenhoven geeft een introductie op de pauze-tentoonstelling ‘Beelden Bouwen Bruggen’: Tijdens het creëren koppel ik een “verlies-ervaring” (krenking, ik ben niemand) aan een “win-ervaring” (ik kan iets, ik ben iemand). Daardoor bouw ik bruggen in mezelf. Zo wordt het haalbaar het anders onbehapbaar volume aan angst, schaamte, schuld en verdriet naar buiten te laten komen. Met mijn beeldtaal heb ik een leven in de dood gecreëerd, een kiem van leven die een volwaardig leven aan het worden is naarmate ik het deel met de wereld.

Meer lezen
Gepubliceerde artikels: “De kunst van het overleven” (Spiegel maart 2018), “Schilderen als remedie voor vroegkinderlijk trauma” (Artsenkrant mei 2018), “Spiegeling (van expressie) is leven” (Spiegel juni 2018) . www.theartofsurviving.be/woord/

Korte bio
Drs. Veerle Van Wassenhove, Brugge (België), studeerde in 1993 af als apotheker aan de KUL (Leuven, België) en werkte 10 j in een apotheek. In 1997 startte zij met psychoanalyse, een proces die van in het begin zijn weerslag vond in schrijfsels en beelden. Recent (mei 2018) resulteerde een selectie uit deze schrijfsels en beelden in een expo te Brugge (www.theartofsurviving.be/expo).
Zij publiceerde recent een aantal artikels en werkt momenteel aan een manuscript “een weg terug uit een onveilige hechting” http://theartofsurviving.be/wp-content/uploads/2018/04/Manuscript-Content.pdf. Verder behaalde zij vorig jaar een getuigschrift tot ervaringsdeskundige te Brugge.

13.00- 14.00 uur Lunch
Informatie en boekenstand. En tentoonstelling Beelden Bouwen Bruggen. Tentoonstelling met werk van de Belgische kunstenares Veerle van Wassenhove www.theartofsurviving.be/context/, zij is ook aanwezig.

Comments are closed.